×

Sütik kezelése

Műholdas járműkövetés

A gépjárműbe szerelt telematikai eszköz a GPS műholdak segítségével határozza meg a gépjármű pozícióját, majd különböző telekommunikációs csatornán keresztül eljuttatja azt, illetve más egyéb a gépjármű működésével kapcsolatos információt az adatgyűjtő szerverhez. Ezeket az adatokat ügyfeleink webes statisztikai és valós idejű szoftveren keresztül elemezhetik.

Az előbbi elsősorban azokat funkciókat tartalmazza, amik az utólagos nyomkövetést szolgálják, így ezen keresztül tekinthetőek meg többek között a gépjármű által megtett útvonal, az üzemanyagmérés eredményei, a gépjármű vezetőjének adatai a sofőrazonosítás funkción keresztül. A valós idejű szoftverben pedig a monitoring funkciók kerültek kialakításra. A szoftver telepítését követőn online járműkövetés valósítható meg, ami lehetőséget ad a gépjármű park operatív irányítására. A szoftver lehetőséget ad egyénileg beállított riasztási folyamatok kialakítására is.

A járműkövetés szolgáltatás teljesen beépül a vállalatok kontrolling folyamatába, és a valós megtakarításokon keresztül nagyon gyors megtérülést generál.

Egyedülálló integrált logisztikai megoldást kínálunk Önnek a siker és hatékonyság érdekében.

A logisztikai támogató rendszer által alkalmazott GPS alaptechnológia és a támogató informatikai központ segítségével naprakészen, valós időben lehetővé válik a jármű álláspontjainak, útvonalának elemzése, illetve a céleszközök egyes állapotainak monitorozása, elemzése. A rendszer a legutóbbi évek fejlesztésének eredménye. A szolgáltatás célja a biztonság és az ellenőrzés hatékonyságának növelése, a gépkocsivezetők, a rakomány és a jármű védelme a feltörés és a lopás ellen. Megoldottá válik az útvonal nyomon követése és dokumentálása biztosítási és statisztikai célból, valamint az azonnali intézkedés baleset, a jármű meghibásodása, műszaki probléma vagy a vezető rosszulléte esetén.

Átfogó kontroll gyakorolható a flotta felett, melynek alapja a járműkövetési információ.

A beiktatott állomások, a megtett út az útvonalfunkciók segítségével percre pontosan mérhetővé vállnak. Mikor indult el a jármű, mikor érkezett az állásponthoz, mennyi ideig tartózkodott ott és hány kilométert tett meg az indulástó? Mindez lehetővé teszi az egyes sofőrök munkavégzés hatékonyságának ellenőrzését. Mennyi időt töltött vezetéssel, a meghatározott útvonalon haladt-e, illetve rávilágít az esetleges letérések okaira. Ellenőrizheti a tankolásokat, és könnyen kiszűrhetők akár a sebességtúllépések is. Egy meghatározott útvonaltól való letérés, egy adott terület elhagyása vagy területre érkezés azonnal észlelhető. A járművek mozgását online követheti, méghozzá valós időben. Az útvonal azonosítását és a nyomon követést elektronikus térkép segíti. Egyéni elképzelések alapján beállíthatóak különböző események, melyek bekövetkezését a rendszer jelzi. A térképen megjeleníthető a járművek pillanatnyi pozíciója, haladási iránya, korábbi útvonalai, megállásai. A térképek mellett a felhasználókat számos táblázat, grafikon és statisztika segíti a járművekről érkező adatok naprakész elemzésében, akár múltra visszamenőleg is.

Átfogó kontroll a rendeltetésszerű használatért, melynek alapja az állapotinformációk ismerete.

A járművek követésén túl azok állapotát és a velük kapcsolatban bekövetkezett eseményeket is mérni lehet. Hányszor billent a dömper? Mennyi ideig megy a szivattyú? Csökken vagy nő a nyomás? Megváltozott a raktér hőmérséklete? Csökkent a rakomány súlya? Mind meghatározó elemek és események egy szállító, szolgáltató, kivitelező cég szempontjából. Az iparági átlagok és a mért valós események ismeretében kiszűrhetőek az eltérések, felderíthetőek azok az események melyek a hatékonyság ellen dolgoznak és hatalmas rejtett költségeket generálnak. Az ügyfél által meghatározott feltételek teljesülésének esetére (ajtónyitás, területelhagyás, hőmérséklet túllépés), vizuális és hangalapú riasztás is beállítható, mely az adott eseményre való azonnali reagálást tesz lehetővé. Az állapotinformációk segítenek továbbá egyéb biztonsági funkciók ellátásában, mint például egy hűtőkocsival történő szállítmányozás esetében ma már követelmény a raktér hőmérsékletének mérése és nyilvántartása.

Business Plus csomag

A Business Plus csomag olyan szolgáltatásokat és statisztikákat tartalmaz, amik lehetővé teszik már egy kis vagy középvállalat részére is, hogy jelentősen csökkentse a gépjárműpark adminisztrációjával és kezelésével foglalkozó személyzet létszámát és munkáját. A szolgáltatás használata során egyetlen gomb megnyomásával komplett kimutatások és statisztikák elérhetőek, egyszerűvé válik a gépjárművek hivatali/magán használatának nyilvántartása, valamint az üzemanyag felhasználás kontrollja. Ezenkívül számos olyan kiegészítő lehetőség is elérhető, ami a sokéves szolgáltatási időszak alatti ügyféligényekből alakult ki, ilyenek a munkaidő nyilvántartó modulok, a kulcskezelő modul vagy az elektronikus tachográf. Természetesen az online helyzet meghatározás itt is a szolgáltatás része.

Minden csomaghoz, így a Business Plus csomaghoz is elérhetőek vagyonvédelmi opciós lehetőségek.
Csomagunkat olyan vállalkozásoknak ajánljuk, akik gépjárműparkjukból a járműkövetési szolgáltatásból érkező információk elemzésén, feldolgozásán keresztül költségcsökkentést és szolgáltatási színvonal növelés tudnak elérni, pl. szerviz hálózatok, kisárú szállítás, stb.

Járműkövetési csomagok

Business Plus

24 órás online megjelenítés térképen
1 perces mintavétel gyakoriság
Műholdas helymeghatározás
Havi összesített kilométer járművenként
Járművek nyilvántartása
Útvonal riportok
NAV által elfogadott útnyilvántartás
Előre meghatározott helyszínek érintésének figyelése
Havi műszaki üzemórák nyilvántartása
Autópálya használat nyilvántartása
Gyorshajtás riasztás
Útvonal elhagyás riasztás
Raktérajtó nyitás riasztás
Elektronikus tachográf
Felhasználói pontok (POI) rögzítése
Opcionális kiegészítő szolgáltatások

Indításgátlás

Pánikjelző

Autóriasztó bekötés*

Hivatali/magán kapcsoló

Hőmérsékletmérő szerelése

Üzemanyag-szintmérő szerelése

Indításgátlás letiltás távolról*

Pánikjelzés

Autó riasztásának átjelzése

Hőmérséklet vagy üzemanyag mérés

Külföldi használat

30 másodperces mintavételi gyakoriság

15 másodperces mintavételi gyakoriság

* A szolgáltatás igénybevételét meg kell előznie egy műszaki vizsgálatnak Érdekel

Technikai eszközök

Az üzemanyag-fogyasztás számos helyen jelent komoly problémát. A LTR által kínált megoldás megteremti az üzemanyag-használat ellenőrzésesének lehetőségét, visszaszorítja az üzemanyaggal kapcsolatos visszaéléseket. A listákon megjelennek a tankolások időpontjai és helyszínei, valamint a tankolások mennyisége.

A hűtőkocsival történő szállítmányozás esetében ma már követelmény a raktér hőmérsékletének mérése és nyilvántartása.

Az üzemanyag-fogyasztás számos helyen jelent komoly problémát. A LTR által kínált megoldás megteremti az üzemanyag-használat ellenőrzésesének lehetőségét, visszaszorítja az üzemanyaggal kapcsolatos visszaéléseket. A listákon megjelennek a tankolások időpontjai és helyszínei, valamint a tankolások mennyisége.

Kiegészíthető az LTR rendszer, riasztó védelmi eszközzel, mellyel a gépjármű védelmét oldjuk meg. A helyszínen valamint az on-line felületen riasztást jelez.

A raktér ajtajára elhelyezett érzékelő az on-line felületen riasztást jelez, amennyiben azt kinyitották.

A vezető pánikgomb megnyomásával tudja jelezni, amennyiben támadás érte őt, vagy a gépkocsit.

Amennyiben egy járművet többet használnak, lehetőség van a megtett út mennyiségének és az útvonalak szétválasztására vezetőnként.

Referenciák

Ajánlatkérés